664 euro voor bidprentje Yasmine op eBay

Een bidprentje van Yasmine is op eBay verkocht voor 664 euro. Ook een verkoper uit Hamont- Achel biedt nog tot vanavond - onder andere - een bidprentje aan op de veilingsite. “Voor de verzamelaars!!!” staat er bij de productbeschrijving. Het hoogste bod op dat prentje bedroeg gisterenavond 102 euro.

kscherpenberg

“Ik had al gehoord van die biedingen, maar ben zelf nog niet gaan kijken op eBay”, zegt Walter Rens, de vader van Hilde Rens, Yasmine dus. “We kunnen en willen er ook niets tegen ondernemen. Wie geeft daar trouwens zo veel geld aan?”

Zelfs de verkoopster van het doodsprentje van 664 euro zit naar eigen zeggen met de hoge prijs in haar maag. De vrouw uit Putte kreeg al verschillende negatieve reacties van andere eBay-gebruikers. Zij schreef daarop een verontschuldigende boodschap op de website.

“Het spijt me ten zeerste. Ik begrijp jullie reactie volkomen. Ik was gewoon nieuwsgierig hoeveel dit kaartje waard was. Ik had ook niet verwacht dat het zo’n vormen zou aannemen. Ik ben wel van plan het grootste deel van het ontvangen geld door te storten aan de Zelfmoordlijn. Zo wordt dit geld tenminste toch nog goed gebruikt”, schrijft ze. En ook nog: “Het was me dus niet om het geld te doen.”

Brieven

De persoon die honderden euro’s betaalde voor het doodsprentje was goedkoper af geweest als hij de familie Rens had gecontacteerd, vertelt Walter Rens. “We begrijpen best dat niet alle fans op de begrafenis konden zijn of wat vroeger zijn moeten vertrekken. Mijn vrouw Anita heeft al honderden doodsprentjes opgestuurd naar fans die dat vroegen. Veel fans sturen ons daarvoor zelf een brief met een aan zichzelf geadresseerde omslag in.”

Daar is het nu wel te laat voor: mama Anita Claes verstuurde gisterenavond de laatste. “Ik ben avonden bezig geweest met het lezen van alle brieven en prentjes te sturen naar wie dat vroeg. We hadden er aanvankelijk te weinig. Ik heb er laten bijdrukken, maar nu ga ik er toch mee stoppen."

"Ik dank iedereen die ons heeft gesteund. Ik begrijp dat er misschien mensen ontgoocheld zullen zijn. Anderzijds moeten ze begrijpen dat wij ook verder moeten met ons leven, hoe moeilijk dat ook is.”

Jan MARTYNOWSKI/ Marc DE SWERT/CRu

Alles over het overlijden van Yasmine op onze overzichtspagina

Nu in het nieuws