Het weer voor dinsdag 21 juli

Dinsdag krijgen we even een opstoot van zeer warme lucht uit het zuiden. De maxima kunnen in Limburg opklimmen naar waardes tussen 28°C in het centrum van de provincie en 30°C in de Kempen. Eerst is er vaak zonneschijn, later verschijnen er stapelwolken.

rweytjens_fr

In de avonduren bestaat er kans op enkele lokale onweersbuien maar waarschijnlijk houden de meeste regio's het droog en is het onweer vooral bestemd voor de provincies ten westen van ons en voor Nederland.

Woensdag is het tijdens de eerste uren van de dag nog droog maar al snel neemt de kans op buien toe. Er kunnen een aantal stevige plensbuien tussen zitten die gepaard gaan met onweer. Tussendoor is er ook wel ruimte voor de zon. De maxima bereiken nog ongeveer 24°C.

Ook op donderdag is de kans op regen- en onweersbuien groot. De minima schommelen rond 13°C en de maxima halen gemiddeld 22°C. Er waait een matige wind uit westelijke richting.

Vrijdag blijft het zeer wisselvallig met regelmatig buien en kans op onweer. Het wordt nog een graadje koeler met maxima rond 20 of 21°C. De wind zal een groot deel van de dag vrij krachtig waaien uit meestal westelijke richting. Pas in de loop van de avond wordt het rustiger.

Zaterdag wordt het al een stuk beter. De temperaturen lopen in de namiddag alweer op naar ongeveer 23°C en het blijft op een enkele bui na droog. De wind waait wel nog steeds matig uit noordwestelijke richting.

Zondag blijft het dan overal droog. Na een zeer frisse start met minima rond 6°C wordt het uiteindelijk een aangename zomerdag bij maxima tot 24 of lokaal misschien wel 25°C. De wind doet het dan ook kalmpjes aan.

Zoals de kaarten nu liggen blijft het ook de dagen daarna overwegend droog bij maxima in de buurt van 23°C.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen