Drie kandidaten voor overname Opel

Magna, Beijing Automotive en RHJ. Dat zijn de namen van de drie kandidaat-overnemers voor Opel/Vauxhall. Dat heeft General Motors, waartoe Opel behoort, bekendgemaakt.

ssimons

Was uw vader of moeder vroeger werkzaam bij Opel, net als u? Trad uw zoon of dochter in uw voetsporen? Werkt u met minimum twee familieleden bij Opel? Of was u voorheen werkzaam bij Renault Vilvoorde? Mail ons uw contactgegevens door en wij nemen contact met u op.

Moederconcern General Motors besliste twee dagen geleden dat de kandidaat-overnemers nog tot vandaag, maandag, de tijd hadden om een definitief bod uit te brengen.

De drie kandidaten zijn Magna-Steyr (Canadees-Oostenrijkse van auto-onderdelenproducent), Beijing Automotive (Chinese autoconstructeur) en RHJ (Belgisch filiaal van Ripplewood, een investeringsfonds).

Duitse regering

Het is nog niet duidelijk welke plannen de drie kandidaat-overnemers hebben. Het is nu aan General Motors om te beslissen aan wie de Opel-aandelen verkocht worden.

Magna zou de voorkeur van GM genieten omdat de Duitse regering, die 1,5 miljard euro uittrekt voor de verkoop van Opel, daarop aandringt.