Oude filmbeelden van Antwerpse hoekjes en kantjes

Amateur-historicus Frans Lauwers vond zeldzame filmbeelden van Antwerpen terug. Hij brandde ze op een cd en biedt ze te koop aan.

Het gaat om twee filmpjes die ondanks hun hoge leeftijd nog in een goede staat verkeren. “Het eerste filmpje uit 1937 toont beelden van de hoekjes en kantjes in Antwerpen.

Het tweede filmpje volgt een fietstocht van Deurne naar Herentals in 1941. Samen zijn het vrij unieke beelden van Antwerpen en de regio”, zegt Frans Lauwers.

Vervlogen tijden

De auteur vond de beelden bij een particulier die hem de toestemming gaf om de filmpjes te verspreiden. “Samen gaat het om bijna veertig minuten film. Er worden stadsbeelden getoond die al jaren verdwenen zijn en op sommige beelden zijn zelfs ook nog oude voertuigen te zien. Ook de film van de fietstocht toont beelden die niet meer van deze tijd zijn. Bovendien kan je in dat filmpje duidelijk gezichten zien”, vervolgt Frans Lauwers.

De amateur-historicus heeft de filmpjes op een cd gebrand en biedt die te koop aan voor 20 euro. De beelden vertonen slijtage, maar zijn kwalitatief vrij goed. Er is - uiteraard - geen geluid.

Wie interesse heeft in de cd, kan contact opnemen met Frans Lauwers op 0485-35.62.52

PVDP

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio