Efteling bouwt dubbele houten race-achtbaan

Efteling-directeur Bart de Boer maakte dit weekend drie nieuwe attracties voor de komende twee jaar bekend. In 2010 wordt op de plaats van de Pegasus de dubbele houten race-achtbaan 'Joris & de Draak' gebouwd.

pirombouts

In de nieuwe, dubbele achtbaan verdelen de bezoekers zich over twee strijdwagens, die elk op hun eigen baan tegen elkaar racen om de snelste tijd. "Het doel is om de moerasdraak te verjagen. Als echte drakenjagers treden de bezoekers in de voetsporen van de legendarische Joris, die in vroeger tijden een draak versloeg en zo een onschuldig meisje het leven redde", luidt het in een persbericht.

Sprookjesboom

Joris & de Draak komt tegenover De Vliegende Hollander te staan, op de plaats van de Pegasus. Komend jaar zal ook de Sprookjesboom, bekend vanop Ketnet, wortel schieten in het Sprookjesbos van de Efteling.

In 2011 ten slotte opent Raveleijn zijn stadspoorten. Raveleijn wordt een magische stad "waar Raven Ruiters zullen zijn", met een openluchtarena waar grote parkshows zullen plaatsvinden. Met deze nieuwe investeringen onderstreept het grootste attractiepark van de Benelux haar unieke sprookjesbeleving.