Sociale huurwoning al jaar leeg

In de Kasteelstraat te Klein- Sinaai (Stekene) staan twee sociale huurwoningen leeg. Een van de huizen wordt al meer dan een jaar niet meer bewoond.

fgousseau

Het gemeentebestuur van Stekene kaart de zaak aan bij de Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen, beheerder van de panden.

"Klein-Sinaai beschikt slechts over twaalf sociale huurwoningen, waarvan er dan nog twee leeg staan”, klaagt gemeenteraadslid Christophe Creve (sp.a) aan. “Een huis in de Kasteelstraat is al meer dan een jaar onbewoond, een ander pand in de straat zit ondertussen ook al drie maanden zonder huurder. In de huidige omstandigheden is het onverantwoord dat sociale woningen niet ten volle renderen. Er moet meer aandacht gaan naar onderhoud en leegstand in sociale woningen moet te allen tijde voorkomen worden.”

Wrevel bij kandidaat-huurders Bovendien wekt de leegstand wrevel op bij kandidaat-huurders. “Mensen die niet in aanmerking komen om aan een sociaal tarief te huren of op de wachtlijst staan begrijpen niet waarom die woningen staan te verkommeren”, legt Creve uit.

Aloys Van Puyvelde, voorzitter van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen in Sint-Gillis, heeft begrip voor het ongenoegen van de Klein-Sinaainaars.

“De woning in de Kasteelstraat die al een jaar onbewoond is werd door de vorige huurder in slechte staat achtergelaten. Het opknappen van de woning vraagt echter heel wat tijd. Er moet een plaatsbestek gemaakt worden en verschillende onderhoudswerken dienen uitbesteed te worden. Hier zijn we wettelijk toe verplicht. Bovendien moeten we steeds rekening houden met een opzegtermijn van drie maanden. Ondertussen zijn de werken volop bezig en werden er onlangs nog nieuwe ramen geplaatst in het gebouw. Binnenkort is het huis klaar en kan het opnieuw bewoond worden”, vertelt Van Puyvelde.

JOVE

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER