Berouwvolle dief brengt bril terug

Brillenwinkel Pearl kreeg bezoek van een wel heel vreemde dief. Hij stal een zonnebril en bracht die later op de dag terug.

“Stelen doen ze wel vaker in de winkel, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelt Peter Cauwenbergh, zaakvoerder van Pearl in de Gasthuisstraat. “Ik zat vrijdag achteraan in mijn kantoor, toen ik een klap hoorde. Toen ik terugkwam, zag ik een leeg vakje in de toren met brillen. Toen wist ik al hoe laat het was.”

Peter Cauwenbergh liep naar buiten en zag een jongeman voorovergebogen aan iets prullen. “Hij draaide zich om, zag mij, en zette het op een lopen.”

Het winkelinformatienetwerk startte op, maar de dader kon niet gevat worden. Wellicht kreeg hij berouw. “Later op de dag stond hij hier weer”, gaat Peter verder. “‘Sorry sorry sorry’, zei hij toen hij de bril teruggaf en hij ging meteen terug naar buiten. De politie is later nog eens teruggekomen en wist meteen met wie ze te maken had. Wellicht had de dader schrik dat ze hem sowieso zouden vatten.” Een zonnebril van 120 euro had hij daar blijkbaar niet voor over.

MAMI

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio