Rukwinden leggen zware bomen om in Herentals, Geel en Mol

Hevige wind velde zaterdag en zondag enkele bomen. In Geel viel een boom op een voorbijrijdende auto, in Herentals raakte de Kleine Nete versperd.

fgousseau

De brandweer van Geel, Mol en Herentals moest het voorbije weekend houthakken. Windstoten deden enkele bomen sneuvelen.

De omgevallen boom zaterdag in de Greesstraat in Mol, zorgde voor beperkte hinder. Maar in Herentals en Geel kwam er heel wat meer bij kijken.

In Geel donderde zondagmiddag een boomzware tak van een tamme kastanje uit het park naar beneden. Net op dat ogenblik kwam commissaris Eddy Lenaerts uit Geel met zijn dienstvoertuig voorbij.

“Ik zag de mensen op straat plots de handen voor de ogen slaan”, vertelt hij. “Pas daarna volgde de klap. Ik heb veel geluk gehad. De zijtakken vielen op de auto, maar de dikke tak zelf, viel vlak achter het voertuig. De auto’s achter mij konden net op tijd stoppen. De wagen liep zware schade op.”

De commissaris werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. “Ik moest glas uit mijn ogen laten halen en had pijn in mijn rug. Maar het valt best mee, ik doe mijn wachtdienst gewoon verder”, reageert Lenaerts.

Hij vreesde dat nog meer takken naar beneden zouden komen en vroeg de brandweer om de bomen te inspecteren. “De brandweer en iemand van de stadsdiensten zijn de bomen gaan controleren. Er werden geen andere problemen vastgesteld. De ene zware tak, had schade opgelopen door een nest mieren en is daarom afgebroken.”

De brandweer van Herentals riep de hulp in van de Antwerpse collega’s die met een zware kraan ter plaatse kwamen. De Nederrij moest enkele uren worden afgesloten om de boom uit het water te halen. “Niet ver van de start van de kajaks blokkeerde de boom de doorgang”, zegt Benny De Laet van kanoverhuur De Waterral. “Voor enkele mensen viel hun kajaktocht naar Grobbendonk in het water. We krijgen elk jaar enkele keren af te rekenen met omgevallen bomen in de Kleine Nete."

"Meestal blijven die te lang liggen, maar gelukkig werd dit keer onmiddellijk ingegrepen.”

Alex KESTENS

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio