Heist geeft 197 aanvragers speciale diftartoelage

In totaal hebben 197 aanvragers in 2008 een toelage gekregen voor hun afval-productie, omdat die door omstandigheden hoger lag dan gemiddeld. Zij kregen samen 4.647 euro.

fgousseau

“Heist is op 1 juli 2008 gestart met het diftarsysteem”, stelt schepen van Milieu Carl Verelst (CD&V). “Sindsdien wordt het restafval aangeboden in een grijze container. Het aangeboden afval wordt gewogen waardoor de kostprijs afhankelijk wordt van de meegegeven hoeveelheid afval. Hetzelfde principe wordt gehanteerd voor het gft-afval dat ook per kilo moet worden betaald.”

Een aantal doelgroepen produceert evenwel meer afval dan de gemiddelde inwoner en heeft hier ook zijn redenen voor. Daarom heeft de gemeente beslist om voor hen in een jaarlijkse toelage te voorzien. Die doelgroepen krijgen een toelage op jaarbasis.

Zo krijgen de personen die om medische reden meer afval produceren, erkende onthaalmoeders en minichrèces elk 15 euro. Erkende knderdagverblijven, scholen, erkende verenigingen en parochiezalen die in het diftarsysteem zijn ingestapt, hebben recht op elk 45 euro. Voor het voorbije jaar werden er 197 aanvragen ingediend en kende de gemeente een totaalbedrag van 4.647 euro goed.

De toelage moet wel jaarlijks aangevraagd worden bij de gemeentelijke milieudienst.

Milieudienst, Kerkplein 15 in Heist. Info op 015-22.86.94 of svl@heist-op-den-berg.be

PAMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio