Heist raadslid kaart omleiding voor kermis aan

Het centrum van de Hei in Berlaar wordt elk jaar afgesloten voor Heikantkermis. Heists raadslid Mario De Preter heeft evenwel bedenkingen bij de omleidingen.

fgousseau

Voor de kermis van Heikant (Berlaar) wordt de drukke gewestweg Lier-Aarschot N10 afgesloten en zorgt Berlaar voor omleidingen over Putte en Heist. “Ik vind het evenwel verbazingwekkend dat het verkeer richting Berlaar, komende uit Putte en van de rotonde Fabiola in Heist, langs de Isschotweg van Itegem en dan over de overweg van de Melkouwenstraat wordt geleid”, stelt Mario De Preter (Gemeentebelangen). “Ik kwam er twee opleggers tegen van 18 meter lengte op een baan die amper 3,5 meter breed is. Tegelijkertijd rijden er ook heel wat kinderen met de fiets”, zegt De Preter.

Sluipweg

“De officiële omleiding voor Heikant- kermis is via de Houwstraat en de Corsicastraat en niet langs de Isschotweg en de Melkouwenstraat”, reageert schepen van Mobiliteit Carl Verelst (CD&V). “Chauffeurs die de plaatselijke toestand kennen en het plaatselijk verkeer gebruiken de Melkouwenstraat blijkbaar als sluikweg. Contacten met de buurtbewoners van de Melkouwenstraat laten blijken dat dit sluipverkeer bij hen evenwel geen aanleiding tot opmerkingen geeft. Dat is blijkbaar wel het geval voor raadslid De Preter, die zelf langs de Isschotweg woont. De opmerkingen van het raadslid zullen volgend jaar niet tot wijzigingen leiden omdat de omleiding niet langs de Melkouwenstraat loopt of zal lopen”, stelt de schepen ten slotte.

PAMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio