Zwemplannen vallen in het water

Opvallend genoeg hebben de uitbaters van de drie zwembaden, uitgerekend tijdens de zomervakantie, gelijktijdig hun jaarlijkse vakantie opgenomen.

fgousseau

Katelijnenaar Dirk Van Roy trok gisteren zondag met zijn dochtertje naar het Maanhoevebad in de woonkern Pasbrug om er te gaan plonsen. Omdat het zwembad door de jaarlijkse vakantie van de uitbater gesloten bleek, trok het duo dan maar richting woonkern Elzestraat om in het Sint-Michielsbad te duiken.

“Maar ook dat zwembad is blijkbaar tot begin augustus gesloten voor het publiek door de jaarlijkse vakantie. Dus gingen wij naar het Leylandbad in het Katelijnse centrum. Daar aangekomen moest ik tot mijn grote verbazing vaststellen dat ook dat zwembad door jaarlijkse vakantie de deuren tot dan toe houdt”, vertelt Dirk Van Roy.

Hij en zijn dochtertje zagen zo hun plannen op een voormiddagje waterpret in het water vallen. “Op haar vraag hoe het kan dat de drie zwembaden tijdens de zomervakantie zijn gesloten, kan ik geen zinnige uitleg bedenken. Ik heb er alle begrip voor dat de zelfstandige uitbaters van de Katelijnse zwembaden zelf ook vakantie nemen. Anderzijds zijn deze zwembaden eigendom van de gemeente en moeten die toch ten dienste van de inwoners staan, die daarvoor ten slotte hun belastingen betalen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om ervoor te zorgen dat er steeds minstens een van de drie zwembaden geopend is? Een minimale dienstverlening naar de Katelijnenaars toe mag je toch wel verwachten”, vindt Dirk Van Roy.

Jan VAN DE POEL

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio