Kees en Karin Zevenbergen stellen tuin ter beschikking

De ééntwintigste editie van de bloemenshow van bloemenvereniging Magellanica ging en gaat door in de tuinen van Hof Ter Schriek.

“Door omstandigheden konden we niet meer terecht in het Karrenmuseum”, vertelt voorzitter Rik De Backer. “Ons oog viel op de terreinen achter de Oude Pastorij, maar het werd al snel duidelijk dat dat geen optie was voor ons. Het was eventjes spannend tot schepen Frans Schrauwen ons in contact bracht met de familie Zevenbergen. Vanaf het eerste moment klikte het en tot nu toe gaat de samenwerking perfect. Het is een droom om in zo een decor te mogen werken. Het domein van Hof Ter Schriek is prachtig.”

“We wonen nog maar pas in Essen, sinds september om precies te zijn, en ik voel me er goed. Het is dan ook leuk dat ik zoiets terug kan doen voor de gemeente. We hadden al enkele keren met de organisatie overlegd, maar het was toch moeilijk voor te stellen wat het eigenlijk ging worden. Het was dan donderdag een aangename verrassing. We kwamen terug van vakantie en mijn hele tuin was een bloemenzee geworden. Leuk.”

Dat kan ook niet anders als je weet dat er twintig vrachtwagens vol bloemen en planten verhuizen van bij de leden tot op Hof Ter Schriek. Ook twee containers met ornamenten en constructies verhuisden van het karrenmuseum naar hier. Maanden van voorbereiding, weken van opstellen, en dan spreken we nog niet over het creatieve denkwerk. Een huzarenwerk , maar het resultaat mag gezien worden. Een goede tip voor wie vandaag of op de nationale feestdag de bloemetjes eens letterlijk buiten wil zetten.

Bloemenshow , ma 20/7 en di 21/7, 10-18u, Nieuwmoersesteenweg 26 www.mangellanica.be

Kris PEETERS

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio