Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NEC woest op Germinal Beerschot na ernstig hooligangeweld

De zware rellen van zaterdag in het Nederlandse Groesbeek die er voor zorgden dat de oefenwedstrijd NEC - Germinal Beerschot moest worden gestaakt, zinderen nog na. Het bestuur van de Nederlandse eredivisieclub is ontstemd over de reactie van hun collega's van het Kiel.

jrosquin

In het wansmakelijke geweld vielen minstens zes gewonden, maar de politie bleef volgens Germinal Beerschot afwezig, zodat er geen arrestaties werden verricht.

NEC gaat de lichamelijke en materiële schade verhalen op Germinal Beerschot. De Nijmeegse club is woest op de Antwerpse clubleiding, die de schuld bij het ontbreken van politie legt.

Lees ook: Idioot hooligangeweld bij oefenmatch NEC - Germinal Beerschot

”Wij dienen klacht in tegen Germinal Beerschot”, stelt Jan Bluyssen, veiligheidsverantwoordelijke van NEC.

”NEC is zeer ontstemd over de reactie van Germinal Beerschot op de gebeurtenissen van zaterdagavond”, aldus Jan Bluyssen.

Hand in eigen boezem

”Als supporters van een club zich zó misdragen, dan lijkt het mij logisch dat je eerst bij jezelf te rade gaat en de hand in eigen boezem steekt. En pas na een hele lange radiostilte kan je dan naar andere partijen kijken. Vrouwen, kinderen, invaliden en fotografen zijn aangevallen, er zijn mensen met gebroken jukbeenderen in het ziekenhuis opgenomen."

"Bij één persoon werd zelfs gruis van een baksteen in het gezicht gevonden: hij werd geslagen met een baksteen en ligt met gaten in zijn wang in het ziekenhuis. Germinal Beerschot moet zich héél, héél diep schamen en op z’n minst excuses aanbieden voor de rellen. Maar ze leggen liever de schuld bij het ontbreken van een politiemacht. Ongehoord, dat is hier heel hard aangekomen.”

Geruchten

Er gingen al een tijdje geruchten dat relschoppers zouden opduiken bij het oefenduel. ”Maar het bleef bij geruchten”, reageert Bluyssen. ”Zowel de Nijmeegse politie als NEC hebben meerdere keren aan Germinal Beerschot gevraagd om die geruchten concreet te maken. Want als we in Nederland rekening moeten houden met elk gerucht, dan kan er geen enkele wedstrijd meer georganiseerd worden."

"Er werd gezegd dat er vijf bussen met normale supporters en een 50-tal doelgroepsupporters zouden afzakken, De Antwerpenaars hebben tot donderdag de tijd gekregen om ons meer gegevens te bezorgen, maar ze hadden niks concreet. Pas ná de incidenten hebben wij voor het eerst vernomen dat er supporters met een stadionverbod zouden afkomen.”

NEC is duidelijk niet van plan om het hierbij te laten. ”Wij gaan klacht indienen tegen Germinal Beerschot en alle geleden lichamelijke en materiële schade op die club verhalen. De politie was binnen vijf minuten ter plaatse, maar toen was het onheil al geschied en aangezien ze zelf geen getuige van de rellen waren geweest, konden ze geen arrestaties meer verrichten. Maar wij hebben de gebeurtenissen gefilmd en zullen ze aan de Antwerpse politie bezorgen.”

Steven TUYLS

Bekijk twee videofragmenten via YouTube:

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL