Helemaal gratis barbecueën in Brilschanspark

In het Brilschanspark werd vrijdag de allereerste Antwerpse openbare barbecue ingehuldigd.

fgousseau

Tot 1 oktober kan iedereen gratis gebruikmaken van de openbare barbecues. Zo wil de stad ook de bewoners zonder tuin laten genieten van het zomergevoel.

Tijdens de inhuldiging konden de buurtbewoners meteen genieten van een door de stad aangeboden barbecue. De inspiratie en de 2,70 meter lange barbecue zelf komen uit Gent. “Dit is een proefproject”, zei Antwerps schepen van Milieu Guy Lauwers. “Als de evaluatie in oktober positief is, zullen we ook in andere parken barbecues plaatsen.”

Sceptisch

Berchems districtsvoorzitter Peter Raats was alvast erg opgetogen met de rol van proefkonijn die het district toegemeten krijgt. “We willen van Brilschans het Central Park van Berchem maken”, zei hij ambitieus. De buurtbewoners zelf waren sceptischer. “Ik vind het een mooi initiatief, maar we zullen zien hoe lang het proper blijft”, zei een aanwezige bewoonster.

Vuilbakken zijn inderdaad niet overvloedig aanwezig rond de barbecue en het is de bedoeling dat de mensen zelf het rooster schoonmaken, zo staat in het uithangende reglement. De stad rekent op ieders verantwoordelijkheidszin.

“We willen met dit project het sociaal contact tussen de bewoners bevorderen”, benadrukte Guy Lauwers.

AlSA

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio