Nieuw ongeval geeft de buurt nog eens gelijk

Op het kruispunt Prins Boudewijnlaan-Drie Eikenstraat gebeurde zaterdag opnieuw een ongeval. Een 51-jarige vrouw uit Lint werd daarbij lichtgewond.

fgousseau

Amper twee weken geleden klaagden bewoners van de Prins Boudewijnlaan nog over de vele ongevallen in hun straat. In enkele dagen tijd deden zich enkele zware ongevallen voor. Vooral het dubbelrichtingfietspad en de situatie op de kruispunten baarden hen zorgen. Zeker voor fietsers is het er erg gevaarlijk.

Zaterdagavond rond 19u deed er zich een nieuwe aanrijding voor op het kruispunt met de Drie Eikenstraat. Een Fiat Punto, bestuurd door een 23-jarige jongeman uit Mortsel botste met een Volkswagen Golf, bestuurd door een 51-jarige dame uit Lint.

De bestuurder van de Punto kwam uit de richting Antwerpen en sloeg op het kruispunt af naar het centrum van Edegem. Bij dat manoeuvre maakte hij waarschijnlijk een inschattingsfout, waardoor hij de Golf, die richting Antwerpen reed, in de flank greep. De bestuurster werd daarbij lichtgewond naar het UZA afgevoerd. Gisteren mocht ze het ziekenhuis al verlaten. Deze keer was het slachtoffer geen fietser.

Voor de bewoners van de Prins Boudewijnlaan, die van plan zijn om een actiecomité op te richten, is dit het zoveelste bewijs dat er dringend werk moet gemaakt worden van de veiligheid op de Prins Boudewijnlaan.

MDSW