Replica Stadhuis voor niet minder dan 10.000 euro deur uit

Guido Portael hield zondag de eerste openbare verkoopdag van zijn opgedoekte Antwerpse Miniatuurstad.

jrosquin

Zowat een halfuur na de start meldde Guido dat er enkel kijkers waren opgedaagd. “Ik had dit verwacht. We hadden aangekondigd vandaag enkel het stadhuis te verkopen, maar we hebben uiteindelijk heel wat meer ontmanteld.” Het Steen, de Waterpoort, bekende gevels, monumenten en boten op schaal: er staat inderdaad heel wat meer opgesteld dan vooraf voorzien. Bij iedere maquette is de minimumprijs vermeld.

Zo gaat het stadhuis niet voor minder dan 10.000 euro de deur uit. Maar je kan al vanaf 150 euro bieden op een replica van een bekende Antwerpse gevel. “Er is voor ieders wat wils. Ik verkoop hier de geschiedenis van Antwerpen.”

POLL

De sloop verderop in de hal is al volop bezig wanneer zich op de valreep nog een koper aandient. Mark Van Dyck komt net terug van een bankautomaat en is bereid 500 euro neer te tellen voor de maquette van de beroemde art-nouveaugevel ’t bootje op het Zuid (hoek Schilders- en Plaatsnijdersstraat).

“In dit huis is er ooit een vrouw benaderd door een UFO en het huis bevindt zich vlak bij het Museum voor Schone Kunsten. Ik ben een fan van Ensor en daar hing ooit zijn beroemde werk De intrede van Christus.” Guido is blij. “Ik weet zeker dat hij de maquette zal koesteren.”

Vanaf nu is er elke zondag om 15u een openbare verkoop met steeds meer stukken in de aanbieding.

IP

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio