Bruyneel: "Eén onvoorwaardelijke kopman, dat is nu duidelijk"

Johan Bruyneel lijkt op weg om zijn negende Tour als ploegleider te winnen. Na de eerste Alpenrit lijkt Contador er riant voor te staan. “Klopt, maar we zijn er nog niet.”

jrosquin

De pikorde bij Astana was al voor de start bepaald. Alle speculaties van de voorbije weken ten spijt, al in Besançon was uitgemaakt dat Alberto Contador in Verbier een gooi naar de gele trui zou doen.

“Het plan was dat wij tijdens de eerste kilometers van de klim tempo zouden maken en dat Contador dan zou demarreren”, meldde Johan Bruyneel, de manager van de kleine Spanjaard bij Astana.

“Vreemd genoeg nam Saxo Bank die taak van ons over. Op een bepaald moment was er even overleg tussen Lance en Alberto. Meteen daarna vertrok Contador. En het resultaat mag worden gezien. Mooi trouwens, hoe Armstrong en Klöden de boel achteraan controleerden. Dat bewijst dat we deze klus wel als team klaarden.”

Voor Bruyneel zijn de puntjes nu op de i gezet. Lance Armstrong mag koersen voor een ereplaats in Parijs. Op voorwaarde dat hij Alberto Contador geen strobreed in de weg legt, tenminste.

“Meer tegenstand verwacht”

“We hebben één onvoorwaardelijke kopman, dus primeert het ploegbelang. Deze rit moest op twee fronten duidelijkheid brengen. De interne verhoudingen bij Astana, daar zijn we uit. En ook op het gehalte van de tegenstanders hebben we nu meer zicht gekregen."

"Als ik eerlijk ben: ik had meer tegenstand verwacht. Al voeg ik er tegelijk aan toe dat we er nog lang niet zijn. Het wordt nog een lange week, en er zullen nog aanvallen komen. Maar al bij al ziet het er goed uit.”

GV

Lees alle Tournieuws op onze overzichtspagina