1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Auto rijdt in op menigte in Duitsland: twee doden, tientallen gewonden

In de Duitse stad Menden, in de deelstaat Rijnland-Westfalen, zijn twee mensen omgekomen, toen een wagen inreed op een stoet mensen. Er vielen ook nog tientallen gewonden, waarvan zes zwaargewond. De bestuurder van 79 jaar verloor mogelijk de controle over het stuur.

jrosquin

De plaatselijke schuttersvereniging vierde haar zestigste verjaardag en had daarvoor een stoet gepland, waarvoor de straat werd afgezet. Plots raasde een voertuig vijftig meter door de menigte en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een politiewagen.

Massale hulp

Er kwamen honderden politieagenten en brandweerlieden, vijf helikopters en zeven ziekenwagens met tien noodartsen aan te pas om de gewonden te verzorgen en naar de ziekenhuizen te brengen.

Aanvankelijk werd er gesproken van drie doden, maar één persoon kon gereanimeerd worden. Vier mensen raakten zwaargewond, negen anderen liepen lichtere verwondingen op.

30 tot 35 andere aanwezigen waren in shock en moesten bijstand krijgen van een team van psychologen.

De wagen die inreed op de menigte werd bestuurd door een hoogbejaarde man. De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet helemaal duidelijk.

Aanvankelijk werd gesuggereerd dat de man onwel was geworden, maar de politie gaat er nu van uit dat hij de controle over het stuur verloor. De man werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.