Lier overweegt versoepeling van blauwe zone

Het schepencollege laat onderzoeken of de blauwe zone in de omgeving van de Heilig Hartkerk en de parochiezaal op zaterdag kan worden afgeschaft.

cvanrompaey_fr

"De blauwe zone is er op de Antwerpsesteenweg en Eeuwfeestlaan gekomen, omdat er te weinig parkeerplaatsen voor pendelaars aan het station zijn", zegt gemeenteraadslid Marcel Taelman (Vlaams Belang). "Die situatie doet zich dus niet op zaterdagen voor. Toch is ook dan de blauwe zone van kracht en dat is problematisch voor mensen die een viering in de Heilig Hartkerk volgen of een activiteit in de parochiezaal aan de Eeuwfeestlaan bijwonen."

"Hetzelfde stellen we vast in de omgeving van de stedelijke sporthal, waar mensen meestal langer dan twee uur parkeertijd nodig hebben. Daarom stel ik voor de blauwe zone in de omgevingen die ik aanhaalde, op zaterdag af te schaffen", besluit Marcel Taelman.

"Het klopt dat de parkeerdruk er op zaterdag minder is", reageert burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld). "Dat is ook de reden dat er binnen de plangroep Verkeer al stemmen opgingen om er een uitzondering toe te passen. De beslissing volgt pas na de evaluatieperiode."

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio