Zestien testspelers op training van Antwerp

Gisteren verwelkomde Colin Andrews liefst 16 (!) testers op de training bij Antwerp. Onder hen een erg bekend gezicht als pocketspits Peter Van Houdt, en een jong talent als Niels De Jonck, vorige week nog gelieerd aan het B-team van Atletico Madrid.

jrosquin

Een stralend weertje gisteren boven de oefenterreinen achter het Bosuilstadion. Onder leiding van (toekomstig hulpcoach?) Colin Andrews gaven 16 testers het beste van zichzelf om toch maar indruk te maken op de aanwezige bestuurslui.

Andrews zelf was alvast verheugd terug in Deurne te mogen coachen. “Het bestuur van Sint-Niklaas en ik hebben mijn nog lopend contract in onderling overleg kunnen opzeggen”, aldus een zichtbaar opgeluchte Andrews.

Enthousiasme

“Alle dagen dat traject door de Kennedytunnel woog op de duur toch te zwaar”, voegt hij eraan toe. Maar wat vond de Engelsman van de geleverde prestaties tijdens de training? “Ze hadden het zichtbaar onderschat, want qua fysiek stonden sommigen nog niet erg ver. Ik heb getracht mijn enthousiasme op de jongens over te brengen, al was het duidelijk dat bij een aantal jongens de stress te zeer doorwoog. We zullen morgen wellicht een paar wandelende lijken moeten begroeten (lacht)”.

Met een batterij testers op training is het zaak snel het kaf van het koren te scheiden. Heeft Andrews al wat talent zien draven? “Tja, moeilijk te zeggen. Een drietal jongens maakte toch een goeie indruk. Je mag niet vergeten dat een voetballer op proef beter moet zijn dan onze lichting uit de B-kern”, besluit Andrews.

Svilar

Ook hoofdcoach Ratko Svilar sloeg de oefengalop van de testers gade. Met welke ploeg zal hij zaterdag aantreden in de oefenpot in Merksem? “Een vaste ploeg heb ik nog niet”, weet de oud-doelman, “maar het zal waarschijnlijk een mix worden van gevestigde waarden, nieuwe jongens en een aantal testers.”

STD

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws