Vader van Dimitri L.: "Ik was bang van m'n eigen zoon"

De 17-jarige Dimitri L., de jongen die de moeder van zijn minderjarige vriendin het hoofd in sloeg, heeft er regelmatig mee gedreigd om Gwen Vangestel iets aan te doen. In het verleden had hij zich al voor geweld bij de jeugdrechter moeten verantwoorden. Ook was hij onder dwang al psychiatrisch behandeld.

jrosquin

Dit blijkt uit een gesprek van advocaat Roel Driessen met de 15-jarige Joy V., de dochter van Gwen Vangestel.

Het verzet van haar moeder tegen de relatie met de gewelddadige Dimitri L. en het feit dat ze zwanger was, zouden geleid hebben tot de moord. Roel Driessen: “Uit zwangerschapstesten die ze afgenomen had met haar vriendje, zou blijken dat ze inderdaad in verwachting was.”

Het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg bevestigde gisteren dat het Hasseltse parket de problemen binnen het gezin had aangekaart. De afspraak met de moeder lag vast maar werd door de dramatische feiten achterhaald.

"Tikkende tijdbom"

Volgens de vader van de dader was zijn zoon Dimitri een tikkende tijdbom: “eerder dit jaar viel hij me aan met een hamer. Hij is toen een tijd opgenomen geweest in een psychiatrische instelling. In feite hadden ze hem nooit mogen laten gaan.”

De vader beschrijft de laatste drie jaar als een hel: “Ik heb drie, vier keer klacht ingediend bij de politie. Maar hoe erg de feiten ook zijn, het blijft je kind. Vandaag ga ik hem opzoeken.”

KB, NVDB

MEER OVER Leopoldsburg