Het weer voor dinsdag 14 juli

Het weer voor dinsdag 14 juli

Vakantie

Het weer voor dinsdag 14 juli

Print

Dinsdag krijgen we opnieuw een aangename zomerdag. Voormiddag is het zonnig, vanaf de middag ontstaan er stapelwolken. Waarschijnlijk blijven de buien net buiten Limburg al kan een enkel exemplaar mogelijk wel door de mazen van het net glippen.

Boven het noorden van de provincie is de kans op zo'n bui het grootst. De temperaturen doen het erg goed en kunnen oplopen naar waardes tussen 25°C in het centrum van Limburg tot 27°C boven de zandgronden van de Kempen. De wind zal zwak uit de zuidwesthoek waaien.

Ook woensdag blijft het zeer aangenaam zomerweer met maxima rond 26°C. Het is dan wisselend bewolkt met zeker voormiddag brede zonnige perioden. Er staat op woensdag wel iets meer wind uit nog steeds zuidwestelijke richting.

Donderdag wordt de warmste dag van de week met maxima die kunnen oplopen tot gemiddeld 27°C in Limburg. Voor de Kempen zal dat zoals gewoonlijk nog wat meer zijn. We krijgen vaak de zon te zien. Namiddag ontstaan er wel stapelwolken maar het blijft nog overal droog. De zuidwestenwind doet het dan ook kalmpjes aan.

Vrijdag komen er vanaf het westen al snel onweersbuien opzetten. Lokaal kan het dan stevig donderderen met mogelijk veel neerslag in korte tijd. Daarmee wordt dan ook de warmte verdreven. Na een zwoele nacht met minima rond 18°C komen de maxima niet veel hoger uit dan 21 of 22°C. In de loop van de dag zal de zuidwestenwind ook in kracht toenemen.

Zaterdag wordt dus ook een frisse zomerdag met maxima rond 20°C en tijdens het eerste deel van de dag nog kans op een aantal buien. Het gaat dan bovendien krachtig waaien uit meestal westelijke richting.

Vanaf zondag zal het zomerweer zich weer stilaan herstellen en lopen de temperaturen weer wat hoger op. Maandag een dinsdag kan het kwik weer uitkomen in de buurt van 25°C en blijft het op de meeste plaatsen droog. Ook de wind doet het dan weer kalmpjes aan.

Een langdurig stabiele zomerse periode zit er zoals de kaarten nu liggen echter niet meteen in.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN