Rode Kruis breekt tentenkamp asielzoekers af

Rode Kruis breekt tentenkamp asielzoekers af

Rode Kruis breekt tentenkamp asielzoekers af

Print
In totaal 24 asielzoekers hebben vorig weekend overnacht in het tentenkamp dat vrijdag werd opgezet aan de hoofdzetel van het Rode Kruis-Vlaanderen in Mechelen. "We zullen de asielzoekers dinsdag tot bij Fedasil begeleiden en breken vervolgens het tentenkamp af", luidt het bij de organisatie.

De asielzoekers kunnen tot dinsdag in de Mostraat terecht in zeven tenten in het pakhuis van het Rode Kruis. Ze maken er gebruik van het sanitair, krijgen kledij, drie maaltijden per dag en zonodig psychosociale opvang.

24 asielzoekers

Toen het Rode Kruis vrijdag met de organisatie startte, hadden zich 24 asielzoekers aangemeld. Dit weekend zijn er geen nieuwe gasten bijgekomen.

De directie van Fedasil heeft nu beslist om opnieuw zijn dispatching voor de nieuwe asielzoekers die zich aanbieden in België te openen. Die zullen opnieuw ondergebracht worden in hotels.

Altijd paraat

“Rode Kruis-Vlaanderen heeft vorige week vrijdag zeer snel gereageerd op de humanitair verschrikkelijke situatie waarin deze nieuwe asielzoekers zich bevonden", zegt Christ’l Joris, Gemeenschapsvoorzitter van Rode Kruis-Vlaanderen.

"Om 10 uur ’s ochtends werd beslist tot de actie en amper enkele uren later was de tijdelijke noodopvang voor de meest kwetsbaren uit deze groep, met name de gezinnen en moeders met kinderen, al klaar. Met dergelijke actie bevestigen we onze slogan: ‘Paraat. Altijd,overal’.”

.

Nu in het nieuws