Mia De Vits noemt afdanking Vandenbroucke "een zware klap"

Mia De Vits noemt afdanking Vandenbroucke een zware klap

Mia De Vits noemt afdanking Vandenbroucke "een zware klap"

Print
De Vlaamse regering legde maandag de eed af in het parlement. Frank Vandenbroucke maakt geen deel uit van die regeringsploeg. Voorzitter Caroline Gennez wordt in haar keuze gesteund door de partij, maar toch is niet iedereen opgezet met de afdanking van de socialistische sterkhouder. Dat blijkt uit de reactie van Mia De Vits.

"Dit is een zware klap voor de regio Halle-Vilvoorde (waar Vandenbroucke de lijst trok, red.) en bij uitbreiding voor heel Vlaams-Brabant"? getuigt nieuwbakken Vlaams Parlementslid Mia De Vits voor de VRT-microfoon.

"Vandenbroucke was hét boegbeeld van het kiesarrondissement Halle-Vilvoorde en het is dan ook spijtig dat hij uit de boot valt", aldus De Vits.

"Zeer ontgoocheld"

"Vandenbroucke voelt zich nu zo'n beetje als ik mij een tijdje geleden voelde: zeer ontgoocheld", zegt De Vits die zelf geen plaats kreeg op de lijst voor de Europese verkiezingen, zoals ze zelf hoopte.

Op de vraag wat ze zelf vindt van de keuze om Vandenbroucke aan de kant te laten bleef De Vits vaag. "Iedereen ging er vanuit dat Vandenbroucke zijn plaats zou krijgen in de nieuwe Vlaamse regering."

Toch is De Vits opgetogen over de keuze voor Ingrid Lieten, die ze "een sterke vrouw" noemt "die haar mannetje zal kunnen staan in de regering".

.

Nu in het nieuws