"Saaie regeerverklaring" kan oppositie niet bekoren

Saaie regeerverklaring kan oppositie niet bekoren

"Saaie regeerverklaring" kan oppositie niet bekoren

Print
Kris Peeters heeft maandagnamiddag de beleidsverklaring van de nieuwe Vlaamse regering voorgelezen in het parlement. Nadien volgde er een lang applaus door de leden van de meerderheid in het parlement, maar de oppositie was veel minder te spreken over het "saaie en weinig wervende project".

De meeste oppositieleden waren het er over eens dat Peeters een zeer ongeïnspireerde en saaie beleidsverklaring aflegde. Filip Dewinter (Vlaams Belang) hamerde vooral op het erg kleine en vage communautaire luik in de verklaring.

VB: "Communautaire zoethouders"

Volgens Dewinter heeft de N-VA zich laten rollen. "Vlak na de verkiezingen sprak De Wever nog grote woorden over het opeisen van bevoegdheden, maar daar blijft weinig van over", aldus de fractieleider van Vlaams Belang. "N-VA moet zich tevreden stellen met enkele communautaire zoethoudertjes die de werkelijkheid camoufleren."

Dewinter vindt voorts dat de regering geen echte brede strategie bezit en absoluut geen wervend project voor Vlaanderen heeft uitgetekend. "Deze regering is als een schepencollege dat netjes binnen de lijntjes kleurt. Het is weeral business as usual." In de ambitie om te streven naar een begroting in evenwicht en om de zorgachterstand weg te werken kan Vlaams Belang zich wel vinden.

LDD: "Verkeerde maatregelen"

Ook Lode Vereeck, fractieleider van LDD spreekt van een regeerakkoord dat uitblinkt in ongeïnspireerdheid, saaiheid en vlakheid. Volgens Vereeck worden er niet de juiste maatregelen genomen om Vlaanderen er bovenop te helpen. "Maatregelen als extra trammen en bussen kosten enkel geld en leveren niets op."

Groen!: "Weinig groene economie"

Filip Watteeuw, fractieleider van Groen!, stelt dat er veel werd gesproken over duurzaamheid, maar dat er uiteindelijk in het regeerakkoord weinig is terug te vinden over een groene economie. "De oprichting van een Vlaams energiebedrijf is een interessant gegeven, maar er wordt te weinig geld uitgetrokken om dat bedrijf een rol te kunnen laten spelen op de energiemarkt."

Gatz: "Geen deftige meerjarenbegroting"

Sven Gatz van Open Vld is vooral ontgoocheld in het ontbreken van een deftige meerjarenbegroting. Dat er nog geen definitieve beslissing werd genomen rond de Oosterweelverbinding had Gatz ook graag anders gezien.

.

Nu in het nieuws