Dief brengt fiets terug met excuses

Slecht nieuws vorige week voor een vrouw uit Deurne: haar fiets werd gestolen. Maar de volgende dag kreeg zij hem terug, met excuses.

fgousseau

Het overkwam Veronique Vanistendael uit de August Van de Wielelei.

Woensdagavond had zij haar fiets voor de deur laten staan. Gewoonlijk zet zij hem in de kelder, maar af en toe blijft hij wel eens een nachtje buiten. De fiets ligt immers vast met een zwaar beugelslot. Tot haar gtote verbazing merkte zij de volgende ochtend dat haar fiets gestolen was.

Veronique Vanistendael gebruikt haar fiets voor korte verplaatsingen en soms ook om naar haar werk te gaan. Groter nog was haar verbazing toen ze ’s avonds bij thuiskomst een enveloppe vond in de bus. Er stond ‘fiets’ opgeschreven.

Even dacht ze informatie te krijgen van een buur die iets gezien had. Maar in de omslag stak een briefje: “Sorry voor het ongevraagd lenen van de fiets. Deze keer is hij wel op slot.” En verder de codenummer van een cijferslot waarmee de gentleman-dief de fiets bevestigd had aan een paal tegenover het huis.

Happy end

Eigenlijk vindt Veronique Vanistendael dit een verhaal met een happy end, waarbij zij de misstap van de gelegenheidsdief door de vingers wilt zien. Bovendien bewijst het volgens haar dat het nog niet zo slecht leven is in Deurne.

WD

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio