Kempenaars ontmoeten koning Albert en koningin Paola in Roemenië

Kasterlee - Turnhoutenaars en Kasterleenaars slaagden er in Roemenië in om het Belgische vorstenpaar persoonlijk te ontmoeten.

Zes Turnhoutenaars reisden de voorbije week naar Roemenië. Ze wilden er via het plaatselijke Turnhoutse zusterdorp Vinatori naar Christian trekken. Daar stond een bezoek van het Belgische koningskoppel Albert en Paola gepland.

De Kempenaars hadden geen officiële uitnodiging, maar wilden het paar absoluut ontmoeten. En waar een wil is, is een weg. Al moesten ze in dit geval toch enige inventiveit aan de dag leggen om het koppel te ontmoeten.

“Na enig overleg met de plaatselijke verantwoordelijke wisten we waar we moesten zijn”, brengen de Turnhoutenaars verslag uit. “Het wachten loonde, want we stonden op de eerste rij en onze jongste vertegenwoordiger Joyce kon bloemen overhandigen. Haar moeke Hedwig gaf daarbij enige uitleg aan de koningin”, klinkt het enthousiast.

Daar bleef het niet bij, want kort nadien slagen de Turnhoutenaars er samen met een delegatie van het Murgesticomité uit Kasterlee zonder uitnodiging toch in mee naar binnen te glippen voor de officiële ontvangst in Christian. “Van dichtbij tot heel dichtbij konden we het hele gebeuren mee volgen”, klinkt het.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio