Brandweer sneller ter plaatse door nieuw systeem

De brandweer heeft twee nieuwe beroepsbrandweermannenambulanciers aangeworven en twee nieuwe vrijwilligers. Er werd ook een wervingsreserve aangelegd.

fgousseau

“De twee nieuwe ambulanciers zullen in hoofdzaak mee instaan voor de permanentie van de eerste ziekenwagen. Zij zijn ook een versterking voor de dagelijkse werking van de kazerne en de brandweertaken”, stelt kapitein Bert Michielsen. “Er werden ook twee nieuwe vrijwilligers brandweermannen-ambulanciers aangeworven.Tegelijkertijd werd er een wervingsreserve aangelegd. Zo hopen we nog dit jaar in het totaal vijf personen aan te werven. Deze vrijwilligers zijn een versterking van het korps”, zegt Michielsen.

Tijdswinst

“Nieuw is ook dat voor brandweerinterventies de brandweer via een datastring aan het oproepsysteem wordt verbonden”, zegt Michielsen. “Bij een oproep wordt het alarm automatisch in werking gezet door de 100-centrale. Dat betekent een tijdswinst van twee tot drie minuten”, meent de kapitein.

“Op de permanentie voor de eerste ziekenwagen, die sinds 3 april in dienst is, wordt enthousiast gereageerd door de ambulanciers”, stelt Michielsen. “De nieuwigheid heeft zijn nut al bewezen. De uitruktijd wordt door dit systeem herleid tot maximaal twee minuten. Hierdoor stijgt de kwaliteit van de dienstverlening. Ook de bevolking apprecieert die versnelde uitruk.”

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio