Inbrekers houden lelijk huis bij gezin

Inbrekers houden lelijk huis bij gezin

Inbrekers houden lelijk huis bij gezin

Mechelen - Terwijl Dimitri en An vrijdagavond bij vrienden op bezoek waren, werd er in hun woning in de Eksterstraat ingebroken. “Het is hier geen leven meer”, zeggen de bewoners in de wijk Oud Oefenplein.

“Dit kan toch allemaal niet door de beugel. Het is schandalig”, sakkert Dimitri. Enkele buren bevestigen de noodkreet, maar willen liever anoniem blijven. Het koppel was vrijdagavond naar vrienden geweest. Toen ze kort na middernacht thuiskwamen, zagen ze dat er in de woning licht brandde.

“De achterdeur was stukgeslagen en met een koevoet bewerkt. Toen het niet lukte om zo binnen te geraken, hebben de inbrekers de voordeur opengebroken. We hebben onmiddellijk de politie gebeld. Ik was helemaal over mijn toeren. Daarna zijn we naar familie gereden om daar de nacht door te brengen”, vertelt Dimitri.

“Ik mag er niet aan denken als we de kinderen gisterenavond zouden thuis gelaten hebben”, zegt An. Sergio, het zoontje van Dimitri, is vorige week door jongens uit de buurt aangepakt. “Ze dreigden wraak te zullen nemen. Kijk wat ze hebben uitgespookt”, zegt Dimitri.

Verschillende vertrekken liggen bezaaid onder de glasscherven. De leidingen van het alarm en de camerabewaking zijn van de muren en het plafond getrokken en gestolen. Zowat de hele inboedel werd overhoop gegooid.

“De dieven hebben een playstation, een kluis, vijf gsm’s, een fototoestel en mijn computer gestolen. Die is later bij de buren in de tuin teruggevonden. Hier wil ik met mijn kinderen niet meer slapen”, stelt Dimitri.

Leo DE NiJN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio