Nieuw fietspad verbindt Dreef en Pachterslei

Heist-op-den-Berg - Heist gaat een fietspad aanleggen tussen de Dreef en de Pachterslei in Schriek. Tijdens de werkzaamheden in het centrum zal ook het autoverkeer dit pad tijdelijk kunnen gebruiken.

“De verbinding tussen de Dreef en de Pachterslei is nu een trage weg, die enkel door voetgangers en fietsers wordt gebruikt, zij het niet het hele jaar door”, vertelt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld).

“Het is de bedoeling dat de verbindingsweg drie meter breed wordt en ook het hele jaar door kan worden gebruikt. De nv Aquafin uit Aartselaar zal de onderhandelingen en de grondinnemingen voor de aanleg van het fietspad, in beton en aan beide kanten met steenslag, voeren. Het is de bedoeling om het fietspad tijdens de grote werkzaamheden in het centrum ook tijdelijk open te stellen voor het autoverkeer. Dat kan enkel voor de bewoners, die anders afgesloten worden van het verkeer en onbereikbaar zijn”, zegt de schepen.

Schepen Carl Verelst (CD&V) onderstreept dat er grondinnemingen van verschillende eigenaars, onder meer ook van het OCMW, nodig zijn om dit fietspad te kunnen realiseren. De betrokken bevolking reageert alleszins heel tevreden op de plannen.

PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio