Woonkern Mijlstraat wacht drie jaar ellende

Print
Duffel - De gemeente heeft een masterplan van 3,9 miljoen euro in opmaak voor de woonkern Mijlstraat. De werkzaamheden zullen drie jaar duren.

“Er zijn eerst riolerings- en herinrichtingswerkzaamheden in het centrum van Duffel-Mijlstraat, vanaf de Maalderijstraat tot aan de kerk. Hierover loopt een openbaar onderzoek tot 23 juli. We hopen hiermee volgend jaar te kunnen beginnen. Die werkzaamheden ramen we op 1,37 miljoen euro en worden voor dertig procent gesubsidieerd”, zegt schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V).

Heide- en Wandelingstraat “Daarna zijn er de riolerings- en wegwerkzaamheden in de Wandelingstraat en de Heidestraat die gelijktijdig zullen worden uitgevoerd in 2011”, vervolgt schepen Wuyts. “De werkzaamheden in de Wandelingstraat gaan tot aan de grens van het landelijk woongebied met het agrarisch gebied. In de Heidestraat gaan ze tot het nummer 49, met andere woorden het gedeelte van de straat dat afwatert richting Mijlstraat. De Vlaamse Milieumaatschappij heeft de subsidiëring al toegezegd en de voorontwerpen goedgekeurd. Het Ingenieursbureau France uit Lier is momenteel bezig met de opmaak van de definitieve plannen. We ramen dit project op 950.000 euro.”

Hoogstraat

“De Vlaamse regering keurde begin juni de rioleringswerkzaamheden in de Hoogstraat, tussen Enkelstraat en Heidestraat, goed. Dit legt ons een dwingende timing op. Zo moeten we de eindafrekening midden 2013 indienen. Aangezien wij de werkzaamheden moeilijk kunnen laten samenvallen met die in de Wandelingstraat en de Heidestraat, laten we ze pas in 2012 opstarten. De raming bedraagt 1,5 miljoen euro”, stelt Wuyts.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio