Zwembadpomp zuigt kind weg en redders geloven het niet

Zwembadpomp zuigt kind weg en redders geloven het niet

Zwembadpomp zuigt kind weg en redders geloven het niet

Print
Een Britse jongen van veertien jaar, Nathan Clarke, is in Thailand door de pomp van een buitenzwembad weggezogen en verdronken. De jongen was op zoek naar zijn duikbrilletje en had in zijn zoektocht een rooster op de bodem van het zwembad opgetild.

Erg pijnlijk is wel dat de vader het zag gebeuren, maar bij de redders geen gehoor kreeg. Die dachten dat de vader een flauwe grap probeerde te maken, omdat dat rooster van ongeveer 1,2 meter op 1,2 meter volgens hen vastgeschroefd beveiligd was.

"De redders deden niets, en dat gedurende 30 minuten," aldus vader Clarke in The Telegraph. Getuigen zeggen dat goed te zien was hoe de jongen het deksel in het Pattaya Waterpark optilde.

Toen de badmeesters dan eindelijk toch in het pompsysteem naar de jongen gingen zoeken, vonden ze het levenloze lichaam. Langs een luik werd de verdronken Nathan uit de buizen gehaald. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Volgens de directie van het park, die de familie al een compensatie aanbood, blijven er "onbeantwoorde vragen".

.

Nu in het nieuws