Parochie trakteert ijverige koster op ijs

De Sint-Pieterparochie verraste Frans Van De Vliet zondag op zijn verjaardag met een ijskar in de kerk.

Het kostte het kerkbestuur van Sint-Pieter in Turnhout bijzonder veel moeite om het voor hem geheim te houden. Want koster Frans Van De Vliet is gewoonweg àltijd in de kerk te vinden om hier en daar een handje toe te steken.

Maar voor zijn tachtigste verjaardag - toevallig op zondag - had de parochie aan het eind van de misviering toch een geslaagde verrassing in petto.

“We willen je bedanken omdat je al die jaren trouw op post was”, zei pastoor Gert De Naegel. “Je bent op je zestiende koster geworden, maar eigenlijk was je al van kindsbeen af in onze kerk actief”, klonk het vol lof.

“Ook nadat je op je 65ste met pensioen bent gegaan, bleef je op vrijwillige basis actief in de kerk. We weten dat je het liefst in de luwte op de achtergrond blijft, maar nu willen we je toch uitdrukkelijk bedanken.”

Daarop rolde er een kleine ijskar door de grote toegangspoort de kerk binnen, terwijl het kerkorgel Lang zal hij leven speelde.

“Ik ben echt verzot op crème glace”, lachte Frans Van De Vliet toen hij wat van de verrasing bekomen was. “Ik was misdienaar toen de pastoor me op m’n zestiende vroeg om koster te worden. Ik heb dat dan gedaan. Sindsdien heb ik geen enkele zondag gemist.”

HO

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio