Craane Meubelen maakt in 2010 plaats voor Colruyt

Craane Meubelen maakt in 2010 plaats voor Colruyt

Craane Meubelen maakt in 2010 plaats voor Colruyt

Vosselaar - Eind 2010 moet er een Colruyt op de site van het afgebrande Craane Meubelen op de Steenweg op Antwerpen staan. De winkelketen heeft de bouwaanvraag ingediend.

Het platgebrande Craane Meubelen zal er nog een halfjaar onveranderd bijliggen. Vanaf begin 2010 begint Colruyt er te bouwen.

“De werkzaamheden zijn door de grote brand even uitgesteld”, vertelt Filip Van Landeghem van Colruyt. “Maar intussen is de bouwaanvraag ingediend. We hebben de plannen wat moeten aanpassen doordat het gebouw vorig jaar uitgebrand is. Dat wilden we aanvankelijk deels gebruiken.”

De nieuwe Colruyt wordt zo’n duizend vierkante meter groot. Af- en aanrijden zou alleen via de Antwerpsesteenweg kunnen en er komt een groene strook om de woonbuurt aan de achterkant af te schermen. Begin 2010 zouden de werkzaamheden moeten starten.

Als alles goed verloopt, kan er vanaf het einde van dat jaar gewinkeld worden. Zo’n dertigtal mensen kan er aan de slag.

Onbekende dader

Colruyt had al langer plannen met de site. De keten wilde de blinde vlek tussen Oud-Turnhout en Malle opvullen. Volgens Colruyt vroegen veel klanten een supermarkt dichterbij en paste Vosselaar geografisch mooi tussen de andere winkels in de regio.

Dus kocht Colruyt het pand van Craane Meubelen, dat in 2003 gestopt was, in 2007 aan en liet het even leegstaan. Tot er in oktober 2008 plots brand uitbrak. Het vuur legde de hele zaak in de as, voor de ogen van de voormalige eigenaars. De oorzaak van de brand is nooit bekendgemaakt.

Er is even sprake geweest van brandstichting, maar dat is nooit bevestigd. Intussen is de zaak geseponeerd wegens onbekende dader.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio