Weinig hinder motorcross dankzij goede wind

De actievoerders tegen de motorcross in Pulderbos, die het voorbije weekend plaatsvond aan de Kruisdreef, zijn gematigd tevreden.

“De lawaaihinder en parkeerdruk bleven beperkt, maar dat heeft alles met het slechte weer te maken”, aldus Rik Dewalheyns.

“De cross trok minder bezoekers dan bijvoorbeeld de zonovergoten editie 2008. Ook de geluidshinder was minder. De zuidwestenwind spaarde de woonwijk rond Pniël. Het geluid en de stank waaiden richting Revalidatiecentrum.”

Ondanks de mindere hinder, is het actiecomité vastberaden om voort te procederen. “Onder druk van ons heeft de organisatie een van de vijf illegaal aangelegde heuvels moeten afbreken. Er blijven overtredingen. Zo moest de cross op 30 meter van de autostrade verwijderd blijven, wat volgens mij niet is gebeurd. Als het motorcrossbestuur het zo goed voorheeft met de omwonenden, waarom begonnen ze dan op zondagmorgen om half acht al te rijden?”

Extra vergunning

Volgens burgemeester Luc Van Hove (CD&V) was er evenveel volk als andere jaren. “Het klopt wel dat de wind gunstig stond voor de woonwijk. Dat van die 30 meter klopt niet, want de dienst voor Bruggen en Wegen en het schepencollege hadden daar nog speciaal een extra vergunning voor afgeleverd.”

KMAMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio