Uitnodiging volksfeest niets waard

Uitnodiging volksfeest niets waard

Uitnodiging volksfeest niets waard

Print
Aartselaar - Omdat Werner Geboes de voorbije verkiezingen als vrijwilliger voorzitter van een kiesbureau werd, kreeg hij een uitnodiging om de nationale feestdag in Brussel bij te wonen. Maar hij mag niet gaan.

Werner Geboes uit Aartselaar is een erg teleurgesteld burger. Een uitnodiging van binnenlandse zaken om het volksfeest in Brussel op onze nationale feestdag bij te wonen, maakte hem eerst heel blij en daarna erg boos.

“Op 7 juni heb ik, zoals ook nog andere vrijwilligers, blijk gegeven van goede burgerzin en meegeholpen als voorzitter van een stembureau”, zegt Werner. “Om me te bedanken voor deze inzet ontving ik op 29 juni per post een brief van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken waarin ze me uitnodigden voor het volksfeest in Brussel ter gelegenheid van de nationale feestdag. Ik heb enkele kennissen gebeld en een dag later, op 30 juni, het antwoord via een e-mail doorgestuurd. Op 10 juli ontving ik echter een e-mail met de melding dat er geen vrijkaarten meer waren. Dit is lachen met de mensen.”

Aanbod blijft gelden

Bij het ministerie bevestigen ze het verhaal. “Een en ander was echter vrij laat doorgestuurd. Het aanbod blijft echter gelden. De man mag gerust een aanvraag indienen voor het feest van volgend jaar. Het beste is dan wel dat hij dat dan reeds begin juni doet en niet later zoals nu.”

JW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio