Beste goochelaar is twaalf

Nicolas Van Camp (12) uit Sint-Lenaarts is Vlaams kampioen straatgoochelen bij de juniores. Hij was de beste in de categorie ‘close-up’.

fgousseau

Onder de noemer Vlugge Vingers in ’t Gesticht kwamen zaterdag handige goochelaars en magische tovenaars uit de vier windstreken bij elkaar in het voormalige Rijksopvoedingsgesticht in Mol. Goochelclub Mageia organiseerde er het Vlaams kampioenschap voor de jongste kunstenaars.

De 12-jarige Nicolas Van Camp uit Sint-Lenaarts ging met de eerste prijs aan de haal. Hij kreeg een goochelhoed, weliswaar zonder konijn, maar met een Molse mol, en 150 euro.

“De overwinning kwam totaal onverwacht”, glundert Nicolas, of liever Nicodemus,zijn artiestennaam. “Ze hebben me eens goed in de arm moeten knijpen, want ik besefte niet dat ik de beste was. Mijn trucs met de kaarten, de touwen en de voorspelling met de gekleurde balletjes vielen duidelijk in de smaak.”

Goochelen is Nicolas met de paplepel ingegeven. Zijn ouders kennen een tweede leven als de clowns August en Zonneschijntje, zus Naomi speelt met plezier assistente.

“Ik goochel liever”, zegt Nicolas. “Al die schmink op mijn gezicht, daar houd ik niet van. Maar mama en papa geven me wel goede tips en begeleiden me tijdens het goochelen.”

Papa Ivo is apetrots. “Soms sta ik echt versteld van zijn kunnen. Dan toont hij een nieuwe truc waar ik zelf niet bij kan. Hij kan de kunsten van anderen perfect analyseren, combineren en er dan nog wat nieuws bij verzinnen.”

Nicolas is lid van de Koninklijke Vlaamse Goochelaars van België en komt wekelijks samen met het groepje Clique Magique. Daar krijgt hij de kans om ideeën op te doen en zijn kunsten te verfijnen.

“Nicolas oefent veel”, zegt zijn papa. “Je ziet hem bijna nooit zonder een boek kaarten in zijn handen. Dat zijn eerste echte optreden in België meteen geslaagd is, belooft voor de toekomst.”

Met het geld wil Nicolas nieuw goochelmateriaal aankopen. “En ik verklap niemand hoe het in mekaar zit.”

Nele CAEYERSMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio