Veiling wijn Kasteel Withof

Zaterdag gingen tijdens een uitzonderlijke veiling bij Veilinghuis Sylvie de exclusieve wijnen van voormalig restaurant Kasteel Withof uit Brasschaat onder de hamer.

fgousseau

“Vooral Belgische restaurateurs waren geïnteresseerd in de topwijnen”, legt veilingmeester Joris Scott uit. De veiling was een groot succes, want maar liefst 94 procent van de aangeboden loten werd verkocht. “Niet alleen de verkoop, maar ook de prijzen lagen boven onze verwachtingen. Dit resulteerde in een mooie omzet van ongeveer 250.000 euro.”

Voor de wijnen van het domein Romanée Conti werd het meest geboden. Zo was een fles uit 2001 3.200 euro waard. Verder had iemand 2.200 euro veil voor een fles La Tache uit 2005 en 1.600 euro voor een Montrachet uit 2000 of 2001.

Bij de bieren was er bijzondere aandacht voor één soort: trappist van Westvleteren. Aangezien die zeer moeilijk te verkrijgen is, werd deze voorraad per twee kratten geveild. De veilingmeester gaf die een waarde van 150 euro.

Kasteel Withof ging in april dicht. In de kelder lagen toen 8.000 flessen champagne, wijn en bier. De duurste flessen wijn zijn die van het Domaine de la Romanée-Conti. Maar ook de champagnes zijn heel bijzonder. Het gaat bijvoorbeeld om verschillende jaargangen Dom Pérignon,

AB

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio