Stijn Devolder bergt Tourambities op

"Ik ben een man voor de klassiekers en veel minder voor de grote ronden. Ik trek een streep door mijn Tourambities." Dat zei Stijn Devolder (Quick-Step) na afloop van een loodzwaar Pyreneeënweekend.

In juni droomde Volderke er nog van om de Tour ooit te winnen, maar het voorbije weekend zette hem aan het denken en deed hem de harde balans opmaken.

Ritzege

De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen kwam zaterdag binnen als 117de, met een achterstand van 23'02. Zondag was dat al een achterstand van 24'57. In het klassement moet Devolder tevreden zijn met een 108ste plaats en net geen uur achterstand op Rinaldo Nocentini.

"Vorig jaar was ik super in de Ronde van België en Zwitserland, maar ik werd ziek voor de Tour. Nu was er geen fysiek probleem. Maar toch moet ik weer elke dag zoeken naar mijn goede benen. Blijkbaar lukt het me niet om me serieus voor te bereiden op de grote ronde. De kleinere ronden dan maar, waarvan ik er al enkele won."

Devolder trekt dus een streep door zijn Tourambities, maar een ritzege sluit hij voorlopig niet uit. "Deze week zijn er voor mij enkele kansen. Ik probeer elke dag mee te springen en dan zie ik waar het schip strandt. De wereld stopt ook niet met draaien na de Tour."

Meer sportnieuws