Brussels gewest bereikt als laatste regeerakkoord

Brussels gewest bereikt als laatste regeerakkoord

Brussels gewest bereikt als laatste regeerakkoord

Print
Ook in het Brussels Gewest zijn de onderhandelaars zondagnacht tot een regeerakkoord gekomen. Aan Franstalige kant zullen PS, cdH en Ecolo de nieuwe regering vormen, aan Nederlandstalige kant Open Vld, CD&V en Groen!. Wie minister wordt, is nog niet bekend.

Het regeerakkoord van 72 pagina's legt vooral de nadruk op de werkloosheid. Er zullen bijkomende inspanningen gedaan worden om de Brusselse werkloosheid weg te werken. Zo wordt voor alle jonge werkzoekenden van 25 jaar het Beroepsplancontract bijvoorbeeld verplicht.

Besparingen

Ook voor de duurzame ontwikkeling zal er extra aandacht zijn in de komende legislatuur. Net zoals de Vlaamse regering zal de Brusselse regering de broeksriem strak moeten aantrekken. Het Brusselse gewest geeft te kennen dat het zelf zal besparen, maar dat het ook rekent op hulp van het federale niveau.

Het akkoord wordt maandagvoormiddag voorgesteld in het Brussels Parlement. Wie minister wordt in de Brusselse regering is nog niet bekend. Woensdag komen de verschillende partijen daarvoor opnieuw bij elkaar.

Wallonië

Brussel heeft er als kleinste gewest het langst over gedaan om tot een akkoord te komen. Zondag bereikten de partijen die de Waalse regering zullen vormen als een regeerakkoord.

.

Nu in het nieuws