RHJ zal bod op Opel doen met garanties voor Duitsland

De in Brussel gevestigde holding RHJ International zou deze week nog een verbeterd bod op Opel willen uitbrengen. RHJ deed al een bod en had met Opel-moeder General Motors al een intentieverklaring ondertekend. Maar dat werd toen vooral gezien als een maneuver van GM om de druk op de andere kandidaat, Magna, te vergroten.

Wat er ook uit de bus zal komen, voor de Opel vestiging in Antwerpen ziet het er niet goed uit. Zowel Magna als RHJ geven garanties voor de werkgelegenheid van Opel in Duitsland, maar niet voor de vestigingen elders in Europa. De verbetering in het nieuwe RHJ-bod zit vooral in de garanties voor Duitse werkgelegenheid.

Het nieuwe bod van RHJ zou maandag of dinsdag voorgelegd worden. Dat schrijft de Duitse krant Bild am Sonntag. RHJ International zou volgens de krant de voorbije weken nog '"intensieve onderhandelingen" hebben gevoerd over de overname van Opel.

Tot nu toe lag de Oostenrijks-Canadese onderdelenproducent Magna in poleposition voor een overname. Ook de Chinese kandidaat-overnemer Beijing Automotive Industry Corp (BAIC) is nog in beeld.

Nu in het nieuws