111 Belgen met milde Mexicaanse griep

111 Belgen met milde Mexicaanse griep

111 Belgen met milde Mexicaanse griep

Print
De Mexicaanse griep heeft in ons land afgelopen weekend de kaap van de 100 besmettingen overschreden. In alle gevallen gaat het tot dusver om een milde vorm die de kenmerken heeft van een gewone seizoensgriep. Besmette personen voelen zich koortsig en wat slapjes maar zijn na een week doorgaans genezen.

De vaccins zouden eind september beschikbaar zijn en enkel worden toegediend aan patiënten uit risicogroepen. Afgelopen weekend zijn in België weer 22 personen positief getest. Alleen al zondag testten 14 personen positief.

Dat maakte het Interministerieel Commissariaat Influenza bekend. In België waren er zondagavond in totaal 111 bevestigde gevallen van de A/H1N1-griep.

Werchter

Vijf van de besmette mensen waren op Rock Werchter. Ook zijn zes jongeren besmet die deelnamen aan een taalkamp in het Luikse. Hun gezondheidstoestand is niet zorgwekkend.

Gewoon griepje

Tot hiertoe ‘zieken’ alle besmette Belgen de Mexicaanse griep uit als een gewone seizoensgriep, zegt viroloog Van Ranst.

“Ze voelen zich een paar dagen koortsig en slap, maar na een kleine week zijn ze meestal genezen.”

Vaccins

De federale overheidsdienst Volksgezondheid onderhandelt verder over de aankoop van vaccins. Die zouden ten vroegste eind september gratis ter beschikking worden gesteld. Het is niet de bedoeling iedereen te gaan vaccineren, maar alleen de risicogroepen, zoals mensen met hart- en vaatziekten of diabetes, ouderen en kinderen.

.

Nu in het nieuws