Het weer voor maandag 13 juli

Het weer voor maandag 13 juli

Vakantie

Het weer voor maandag 13 juli

Print

Vandaag starten we zonnig bij frisse ochtendtemperaturen rond 11°C. Later op de dag wordt het wisselend bewolkt maar de buien blijven buiten Limburg. De temperaturen doen het zeer goed met maxima rond 24°C. In de Kempen kan het zelfs 25°C worden.

De wind waait zwak uit veranderlijke richting.

Dinsdag wordt het nog iets warmer en kan de temperatuur zelfs oplopen tot 27°C. Voormiddag is het zonnig, vanaf de middag ontstaan er stapelwolken. Waarschijnlijk blijven de buien net buiten Limburg al kan een enkel exemplaar mogelijk wel door de mazen van het net glippen. Boven het noorden van de provincie is de kans op zo'n bui het grootst. De wind zal zwak uit de zuidwesthoek waaien.

Ook woensdag blijft het zeer aangenaam zomerweer met maxima rond 26°C. Het is dan wisselend bewolkt met zeker voormiddag brede zonnige perioden. Er staat op woensdag wel iets meer wind uit nog steeds zuidwestelijke richting.

Donderdag wordt de warmste dag van de week met maxima die kunnen oplopen tot gemiddeld 27°C in Limburg. Voor de Kempen zal dat zoals gewoonlijk nog wat meer zijn. We krijgen vaak de zon te zien. Namiddag ontstaan er wel stapelwolken maar het blijft nog overal droog. De zuidwestenwind doet het dan ook kalmpjes aan.

Vrijdag komen er vanaf het westen onweersbuien opzetten. Lokaal kan het dan stevig donderderen met mogelijk veel neerslag in korte tijd. Daarmee wordt dan ook de warmte verdreven. Vooraleer de onweersbuien ons bereiken kan het nog 24 graden worden, erachter zit koelere lucht waarin de temperaturen niet veel hoger geraken dan een graad of 20.

Zaterdag wordt dus ook een frisse zomerdag met maxima rond 20°C en nog kans op een bui. Vanaf zondag zal het zomerweer zich weer wat herstellen en lopen de temperaturen weer wat hoger op.

Een langdurig stabiele zomerse periode zit er zoals de kaarten nu liggen echter niet meteen in.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN