Moeder in bijzijn van dochter vermoord met hamerslagen

Moeder in bijzijn van dochter vermoord met hamerslagen

Moeder in bijzijn van dochter vermoord met hamerslagen

Print
Is een mogelijke zwangerschap van de dochter de aanleiding geweest voor de moord op Gwen Vangestel in Leopoldsburg?

Dat is een van de sporen die het parket van Hasselt onderzoekt. Gwen Vangestel werd in de nacht van woensdag op donderdag vermoord in haar appartement in Heppen (Leopoldsburg).

Hamer

De 17-jarige D.L., het vriendje van haar vijftienjarige dochter, sloeg haar met een hamer het hoofd in. Gwens dochter was daarbij aanwezig, zo is intussen vastgesteld. Meteen na de moord kocht zij sigaretten in een tankstation. De bewakingsbeelden moesten haar een alibi geven.

Zwanger?

De politie is nog bezig met de verhoren. Maar de dochter zou haar vriendje hebben verteld dat ze zwanger was en dat ze bang was om dat aan haar moeder te vertellen.

Gwens vriend

De Hasseltse procureur zei gisteren dat het parket al een maand geleden het Comité Bijzondere Jeugdzorg had laten weten dat er problemen waren in het gezin. De vriend van Gwen Vangestel zit in de gevangenis van Hasselt. Hij heeft zich volgens zijn raadsman Jurgen Millen burgerlijke partij gesteld.

"khou mega veel veel vanjj"

Op Netlog betuigt de jongen, D.L., zijn liefde voor het meisje, J.V. “Wij 2 zijn niet te breken, khou mega veel veel vanjj”, staat er te lezen.

Omdat de moeder gekant was tegen de relatie is het meisje vorige maand twee weken van huis weggelopen. J.V. trok samen met haar vriendje D.L. naar zijn moeder, die in Mol woont. Zij zou toen al te kennen hebben gegeven dat ze zwanger was en bang was om dat aan haar moeder te vertellen.

.

Nu in het nieuws