1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bart De Wever en zijn vrouw Veerle ook voor kerk getrouwd

Bart De Wever, voorzitter van N-VA, is zaterdag in Berchem ook voor de kerk getrouwd. De 37-jarige politicus en zijn echtgenote Veerle Hegge (36) huwden anderhalf jaar geleden al voor de wet.

kscherpenberg

Het huwelijk werd ingezegend in de Sint-Willibrorduskerk. De Wever zou 11 juli, de dag van de Vlaams feestdag, als datum hebben uitgekozen omdat die makkelijk te onthouden is.

Geen pretje

"Precies tien jaar geleden ben je mijn lief geworden", aldus De Wever tegen zijn vrouw. "Het leven dat ik leid is geen pretje voor jou, maar zonder jou en de kinderen ben ik niets meer."

De Wever en Hegge hebben samen vier kinderen: Hendrik (7), Katrien (6), Simon (4) en Liesbet (1). Zij waren uiteraard ook van de partij op het huwelijk.

Barbecue

Ook te gast waren N-VA-kopstukken Jan Jambon, Louis Ide en Frieda Brepoels. Bij het verlaten van de kerk werden de tortelduifjes gesalueerd door enkele Romeinse soldaten.

Na het huwelijk stond er een heus feest op het programma. "Het is een feest gericht op kinderen, met allerlei animatie", aldus de N-VA voorzitter. "Een tuinfeest met een barbecue, meer moet dat niet zijn. In een losse sfeer."

"Ik heb bijvoorbeeld geen collega's van andere partijen uitgenodigd. Dan krijg je meteen een heel ander cachet . Als uw vrienden bij wijze van spreken naast Inge Vervotte lopen, dan moeten ze zich plots veel deftiger gedragen .Ik zou haar anders zeker uitnodigen, hoor, want we schieten goed op."