Dochter (15) gaf zelf opdracht voor moord op moeder Gwen

De moord op de 36-jarige Gwen Vangestel uit Heppen, een deelgemeente van Leopolsburg, is opgelost. De 15-jarige dochter heeft bekend dat ze haar 17-jarige vriend de opdracht heeft gegeven om haar moeder om te brengen.

ikerremans

Eerder beweerde het meisje dat ze in de nacht van woensdag op donderdag even naar een tankstation in de buurt moest om sigaretten te kopen voor haar moeder. Ze kwam daar rond 3 uur aan en was tien minuten later terug in het appartement op de Markt.

Geslagen

Daar trof ze haar moeder naar eigen zeggen levensloos aan. De vrouw werd het hoofd ingeslagen met een voorwerp.

De 15-jarige dochter bekende vrijdagavond dat ze zelf aan haar vriend gevraagd heeft om haar moeder te doden. "Vrijdagnamiddag kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Tijdens een verhoor ging de 15-jarige dochter door de knieën. Ze deed dat samen met haar 17-jarige vriend, die dit jaar achttien wordt", vertelt Sofie Delbroek van het Hasseltse parket.

Motief?

Het meisje werd ondertussen opgenomen in een gesloten instelling, samen met haar 17-jarig vriendje. Over het motief voor de moord is nog niets bekend.

Gwen Vangestel laat naast haar dochter van 15 nog een tweeling, twee meisjes van 7, achter. De tweeling sliep op het ogenblik van de feiten. De kinderen zijn opgevangen door de oma, die ook op de Markt in Heppen woont.