Meisje (12) redt peuter (2) die op Leuvense ring loopt

Leuven is met de twaalfjarige Mathise Hofmans een heldin rijker. Het meisje zag afgelopen woensdag op de Leuvense Ring een tweejarige peuter lopen, pikte hem op en herenigde hem met zijn moeder, die de kleine uit het oog was verloren.

ikerremans

“Woensdagavond rond 17 uur kregen we een telefoontje met de melding dat een vrouw tijdens het winkelen haar tweejarig zoontje was kwijtgeraakt”, zegt Marc Vranckx, commissaris van de Leuvense politie.

Doodnormaal

De peuter was aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en stak hij de parking van de Super GB op de Tervuursevest in Leuven over. Hij kwam op de Leuvense ring terecht en stapte verder in de richting van de Koning Boudewijnlaan, de verbindingsweg tussen de ring en de E40. “Hij kruiste verschillende mensen maar die vonden het blijkbaar doodnormaal dat zo’n jong kindje alleen over de ring liep”, zegt commissaris Vranckx. “Niemand greep in.”

Daar is Mathise

De 12-jarige Mathise Hofmans uit Leuven deed dat wel. “Ik was met mijn fiets op de terugweg van een volleybalkamp in de sporthal in Heverlee, toen ik even voorbij de Super GB een klein jongetje op het fietspad zag staan”, zegt ze. “Niemand had oog voor hem. Ik ben dan maar met hem naar de winkel gewandeld en heb gevraagd of iemand hem kende. Maar ik werd genegeerd.”

“Ik vond dat ik het jongetje daar ook niet zomaar kon achterlaten dus heb ik hem achter op mijn fiets gezet en ben ik met hem naar huis gewandeld, zo’n drie kilometer verderop.”

Mathises ouders wisten niet wat ze zagen toen hun dochter thuis arriveerde met de peuter. “Ik maakte me even zorgen “, zegt vader Patrick Verhoegstraete. “Want voor je het weet word je beschuldigd van ontvoering. Maar toen ik eenmaal wist hoe de vork in de steel zat, heb ik haar gezegd dat ze goed gehandeld had. We hebben de politie verwittigd en die stond hier binnen enkele minuten met de doodongeruste moeder. Haar humeur sloeg meteen om in puur geluk.”

KSN, MVS