Het weer voor zaterdag 11 juli

Het zal op deze Vlaamse feestdag licht wisselvallig en vaak bewolkt blijven bij eerder koele temperaturen. Voormiddag trekken er vooral over het noorden van Limburg een reeks buitjes voorbij. Elders in de provincie is het op de meeste plaatsen nog droog.

rweytjens_fr

Namiddag kunnen er echter overal nog wel een paar buien vallen. Mogelijk komen er later op de dag wat meer opklaringen voor. De temperaturen lopen namiddag op naar gemiddeld 20°C wat toch iets te koel is voor de tijd van het jaar. De wind waait nog steeds matig uit het westen.

Zondag begint de dag regenachtig en fris. De minima liggen rond 11°C en vanwege de regen zal het rond de middag nog geen 18°C zijn. Vanaf de middag wordt het echter stilaan droog vanuit het westen. De temperaturen kunnen dan oo langzaam verder oplopen naar waardes tussen 20 en 23°C, afhankelijk van het moment dat de opklaringen onze provincie bereiken.

Maandag blijft het overal droog bij een afwisseling van zon en stapelwolken. In het eerste deel van de dag kunnen er vooral over het zuiden van de provincie veel wolken voorkomen die samenhangen met een regenzone die over het zuiden van België zal schuiven. In het noorden kunnen er wat vaker gaten in het wolkendek voorkomen. In de loop van de namiddag worden de opklaringen vanaf het westen steeds breder. De temperaturen doen het nog wat beter met maxima rond 24, in de Kempen zelfs 25°C. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.

Dinsdag wordt het zelfs nog iets warmer en kan de temperatuur zelfs oplopen tot 26°C. Voormiddag is het zonnig, vanaf de middag ontstaan er stapelwolken. Waarschijnlijk blijven de buien net buiten Limburg al kan een enkel exemplaar mogelijk wel door de mazen van het net glippen. De wind zal zwak uit de zuidoosthoek waaien.

Ook de dagen nadien blijft het aangenaam warm met maxima rond 25 of 26°C. Het is daarbij overwegend droog maar lokaal kan er steeds een onweerachtige bui vallen.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen