Het weer voor zaterdag 11 juli

Het zal op deze Vlaamse feestdag licht wisselvallig blijven bij eerder koele temperaturen. Voormiddag trekken er vooral over het noorden van Limburg een reeks buien voorbij. Elders in de provincie is het op de meeste plaatsen nog droog.

rweytjens_fr

Namiddag kunnen er echter overal nog wel een paar buien vallen. Het is vaak bewolkt maar af en toe kunnen er ook een aantal opklaringen voorkomen. De temperaturen lopen namiddag op naar gemiddeld 21°C. De wind waait nog steeds matig uit het westen.

Zondag begint de dag regenachtig. Vanaf de middag wordt het echter stilaan droog vanuit het westen. Wanneer de regen ons verlaten heeft kan de temperatuur oplopen naar waardes rond 22°C.

Maandag blijft het overal droog bij een afwisseling van zon en stapelwolken. De temperaturen doen het nog wat beter met maxima rond 24, in de Kempen zelfs 25°C. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.

Dinsdag wordt het nog wat warmer en kan de temperatuur zelfs oplopen tot 26 of 27°C. Namiddag neemt de kans op een onweer dan wel toe. De wind zal zwak uit de zuidoosthoek waaien.

Ook de dagen nadien blijft het aangenaam warm met maxima rond 25 of 26°C. Het is daarbij overwegend droog maar lokaal kan er steeds een onweerachtige bui vallen.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen