Vakantiegangers zorgen voor drukte op Belgische wegen

De allergrootste drukte op de Belgische wegen bewaren we voor het wisselweekend van 1 en 2 augustus. Toch belooft het vanaf zaterdagochtend al behoorlijk druk te worden.

ikerremans

E19-Noord: Verkeersspecialisten zoals Marc Van Damme van VAB verwachten vanmorgen vanaf 9u drukte op de E19-Noord. “Vanaf Sint-Job-in-’t-Goor tot de Antwerpse Ring en op de Ring zelf zal het heel druk zijn tot 14u”, zegt hij.

E17 en E40 richting Kust: Voor velen zit de vakantie erop, voor anderen begint hij pas. Dus zullen ook de E17 en de E40 richting Kust behoorlijk wat verkeer te slikken krijgen.

E17 in Zwijnaarde: Daarbij is het nog steeds van belang om de wegwerkzaamheden in Zwijnaarde te vermijden. Vanuit Antwerpen neemt u best de E34-Expresweg richting oostkust. Voor de westkust kiest u in Maldegem richting Aalter. Maar dat alternatief is erg druk. Beter is Brugge-Oostkamp-Oostende om de E40 te nemen. Of rij ineens via Brussel en de A8 naar Doornik om Kortrijk en Veurne te bereiken.

Wallonië: Richting Ardennen wordt hinder verwacht op de E411, op het viaduct van Dassoulx. Richting Luik is er op het viaduct van Boirs maar één rijstrook beschikbaar. Het viaduct kreunt onder betonrot.

Terugkeer: Hou ten slotte rekening met terugkerend verkeer op zondagavond. De drukte zwelt aan vanaf 17u en kan best de hele avond duren.

jvb